ILMOITA KILPAILUTULOS 24h:n KULUESSA TORSTAI KISASTARTISTA TÄSTÄ

TÄSTÄ LINKISTÄ MAALIINTULO RAPORTTI

Perinteiset torstaipurjehdukset pidetään purjehduskautena joka torstai, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Purjehdusten aikataulu näkyy toimintakalenterissa.

Kilpailuissa noudatetaan Purjehtijaliiton kilpailusääntöjä seuraavin lisäyksin:

1. Kilpailuun saa osallistua SPV:n rekisterissä olevat vakuutetut veneet.

2. Veneen miehistöön saa kuulua myös seuraan kuulumattomia henkilöitä.

3. Tulokset lasketaan osallistujille venekohtaisesti. Poikkeuksena on jäsenen veneen vaihto kesken kauden, jolloin vanhalla veneellä ansaitut pisteet siirtyvät uudelle veneelle.

4. Veneen tulee olla katsastettu ennen starttia.

5. Kipparikokous, jonka puheenjohtajana toimii ensisijaisesti hallituksen jäsen, pidetään laiturilla ennen vesille lähtöä noin klo 17:30. Kipparikokous päättää seuraavista asioista:

5.1. Purjehdittava rata ja sen mahdolliset muutokset purjehduksen aikana.
5.2. Käytetäänkö porrastettua starttia.
5.3. Kuka suorittaa lähettämisen.

Jo vesille lähteneen pitää tyytyä kipparikokouksen päätökseen. Vesille lähdön jälkeen rataa voidaan muuttaa vain yksimielisellä päätöksellä. Puheenjohtaja ratkaisee mahdolliset ristiriitatilanteet.

6. Spinnun käyttämättömyydestä tulee ilmoittaa ensimmäisessä startissa kipparikokouksessa. Ilmoitus ja käytäntö ovat voimassa koko loppukauden. Hyvitys -0,02 (lys)

7. Startti on Rampsinkarin ja Kiilapankkien välisellä alueella. Startin 5 min lähtömerkki voidaan antaa, kun kaikki purjehdukseen osallistuvat ovat lähtöalueella valmiina, kuitenkin viimeistään 17:55.

8. Kilpailussa on kaksi sarjaa, kilpa- ja harrastussarja. Kilpasarjan lähtö porrastetaan, jos mukana on vähintään 8 venettä. Tällöin kilpasarjan veneet, joiden LYS on alle 1,1 starttaavat 5 minuuttia muita myöhemmin. Harrastajasarja lähtee n. 10 min kilpasarjan jälkeen ilman erillistä lähtömerkkiä.

9. Maaliin tullaan kiertäen sovittu merkki. Maalissa ollaan, kun keula leikkaa maalimerkin ja paviljongin tornin linjan.

10. Lähtöjä järjestetään purjehduskaudella vuosikirjassa olevan toimintakalenterin mukainen määrä. Lopputuloksiin lasketaan kunkin veneen tulokset siten, että kokonaismäärä on enintään suunniteltujen starttien määrä vähennettynä neljällä. Heikoimmat tulokset jätetään laskuista pois.

11. Pisteet lasketaan perinteisen kaavan mukaan.

12. Jos protestilautakunnan puheenjohtaja ei ole paikalla, niin purjehduksen diskauksesta päätetään maaliin tulon jälkeen kipparikokouksessa, jossa protestin tehneellä ja protestin kohteella on vain puheoikeus. Yksimielisyyden puuttuessa enemmistön kanta voittaa, tasatilanteessa ei diskata. DSQ tilanteessa vene jää pisteittä.

13. Kilpailun kokonaisajan määritelmä. Mikäli ensimmäinen vene ei saavu maaliin 2,5 tunnin kuluessa ensimmäisestä kilpasarjan startista, kilpailu keskeytetään.

14. Jokainen venekunta täyttää verkkolomakkeelle https://tinyurl.com/hpstorstai tiedot omasta suorituksesta 24 tunnin kuluessa kilpailun päättymisestä. Verkkolomakkeeseen täytetään: Veneen nimi, sarja, LYS -kerroin, lähtöaika, maaliintuloaika ja kipparin nimi. Lisäksi jokainen venekunta kirjaa edellä tulleen veneen maaliintuloajan ylös mahdollista kilpailun tulosten tarkistusta varten (poislukien ensimmäisenä maaliin saapuva vene). VAIN LOMAKKEELLE TÄYTETYT PURJEHDUSSUORITUKSET LASKETAAN LOPPUTULOKSIIN!

Palkinnot:

Kilpa- tai klubisarjan eniten startteja kerännyt vene palkitaan.

Kilpasarja:
- ensimmäiselle perinteinen kiertopalkinto; purjevene
- kolmelle ensimmäiselle palkinto

Klubisarja:
- ensimmäiselle palkinto (tuloksissa julkaistaan vain sarjan johdossa oleva)
- kolmelle arvotaan palkinto niin, että jokaisesta osallistumisesta klubisarjaan ansaitsee yhden arpalipukkeen